Webtartalom-megjelenítő

Az EMMI hivatalos címere

Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 – Vedd ki a részed!

A Miniszterelnökség, Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkársága ezúton szeretné figyelmébe ajánlani az Önkéntesség Magyarországi Évét és az ahhoz kapcsolódó éves rendezvénysorozatot.   Az Önkéntesek Nemzetközi...

Üdvözli Önt az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fiatalokért Felelős Főosztálya!


Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Fiatalokért Felelős Főosztálya hatósági feladatként vezeti és tartja karban a közérdekű önkéntes tevékenységgel kapcsolatos fogadó szervezeteket tartalmazó hatósági nyilvántartást.
Kiemelt feladatának tekinti, hogy a nyilvántartás naprakész adatokat tartalmazzon, hogy a fogadó szervezetek és az önkéntes tevékenységet végezni kívánó állampolgárok a lehető legkönnyebben egymásra találjanak. Ennek érdekében működteti a Közérdekű Önkéntes Szervezeti Regisztert, amely biztosítja a fogadó szervezetek számára adataik, elérhetőségük és tevékenységük közzétételét. Célja, hogy a portálon összesítve legyenek elérhetők ezek a szervezetek által megadott és az Interneten közzétett nyilvános információk.
 
A portál a fogadó szervezetek és tevékenységük iránt érdeklődő látogatók számára jól strukturált és kereshető formában teszi elérhetővé a szervezetek által megadott és a főosztály közreműködésével nyilvánossá tett információkat. Lehetővé teszi továbbá a civil szférát érintő információk közzétételét, valamint a szervezetek kontaktszemélyei által megadott elérhetőségek nyilvánossá tételével biztosítja a lehetőséget az állampolgároknak a velük történő közvetlen kapcsolatfelvételre.
 
A Közérdekű Önkéntes Szervezeti Regiszter biztosítja azon megoldásokat, amelyek segítségével gyorsan, egyszerűen, ellenőrizhető módon jeleníthetők meg az adatok.
  • Közérdekű önkéntes adatok bejelentése (KÖT) - lehetőséget biztosít a Közérdekű Önkéntes Tevékenység bejelentéséhez szükséges bejelentő lap letöltéséhez és az önkénteseket fogadó szervezetek kereséséhez.
  • Országos Bírósági Hivatal (OBH) - szervezetekkel kapcsolatos adatok elérése.
  • Magyar Államkincstár (MÁK) - adatok elérése.
  • Cégkeresés - adatok elérése.
  • Egyházügyi Nyilvántartó- adatok elérése.
  • Magyar Közlöny
  • Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • egyéb hasznos információk.

 

Webtartalom-megjelenítő