Tartalom megjelenítő

« Vissza

Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 – Vedd ki a részed!

A Miniszterelnökség, Családokért Felelős Tárca Nélküli Miniszter Fiatalokért Felelős Helyettes Államtitkársága ezúton szeretné figyelmébe ajánlani az Önkéntesség Magyarországi Évét és az ahhoz kapcsolódó éves rendezvénysorozatot.
 
Az Önkéntesek Nemzetközi Évének (2001) huszadik és az Önkéntesség Európai Éve (2011) tizedik évfordulója alkalmából egy magyarországi tematikus év, az Önkéntesség Magyarországi Éve (ÖMÉ) keretében három szektor (civil, kormányzati és vállalati) együtt igyekszik a lakosság széles körének, illetve szakmai közösségeknek a figyelmét az önkéntesség jelentőségére felhívni.
 
Az Önkéntesség Magyarországi Éve (2021) céljai az önkéntesség népszerűsítése a társadalomban, minél több ember és célcsoport bevonása önkéntes tevékenységekbe, az elmúlt évtizedekben elért eredmények felmutatása, valamint jól látható előrelépés elérése az önkéntes programok minőségfejlődésében.
 
Mindenki számára biztosított a lehetőség aktív szerepvállalásra az egész év során. Legyen szó akár egyetlen óra alatt elvégezhető önkéntes tevékenységről, vagy akár szervezetek szintjén megfogalmazott, önkéntesek bevonását igénylő akciókról.
 
Az Önkéntesség Magyarországi Éve (2021) 11 elkötelezett szervezet összefogása eredményeként jött létre. A szervezetek célja, hogy minél többen csatlakozzanak az évhez programokkal, eseményekkel, vagy egyedi kezdeményezésekkel. 
 
Az Önkéntesség Magyarországi Éve 2021 további részletei és a csatlakozási/részvételi információk az alábbi linken érhetőek el:
 
 
Reméljük, hogy Önt vagy szervezetét is az önkénteseink között köszönthetjük!